Waarom buitenverlichting plaatsen in de tuin? - Bouwmaterialen Pauwels
Waarom buitenverlichting plaatsen in de tuin? - Bouwmaterialen Pauwels

Geniet langer van je tuin met sfeervolle tuinverlichting

Lente en zomer zijn dé seizoenen om buiten door te brengen. Tuinieren, spelen met de kinderen, relaxen op het terras, vrienden en familie uitnodigen … Als het mooi weer is, kan je leven zich in de tuin afspelen. En dat hoeft niet te stoppen als het donker wordt. Dankzij tuinverlichting worden je dagen buiten veel langer.

Met de keuze van de juiste buitenverlichting creëer je bovendien exact de sfeer die je wenst. Een stemmig terras om lang na middernacht te blijven nakaarten na een barbecue. Een knusse hoek in de tuin om het leven rondom je te voelen verstillen en ook zelf tot rust te komen naarmate het duister valt. Planten en bomen belichten zodat ze een mooi groen decor in je tuin vormen.

Op die manier blijft je tuin verrassen. Net zoals hij met het verstrijken van de seizoenen telkens een nieuwe aanblik geeft, lijkt hij met aangepaste tuinverlichting in het donker wel een andere omgeving te worden.

Buitenverlichting voor je comfort en je veiligheid

Een tweede insteek is het praktisch gemak. Het is niet eenvoudig om het sleutelgat te vinden als je voordeur niet verlicht is. Om je fiets ‘s avonds in de garage te zetten, nieuwe houtblokken voor de openhaard te halen in het stalletje waar je brandhout opgeslagen ligt. Dat is allemaal zoveel makkelijker als de weg ernaartoe verlicht is. Het is bovendien ook veiliger om opritten, tuinpaden, je vijver of niveauverschillen in de tuin te verlichten. Het behoedt je ervoor om te struikelen en te vallen.

Een bijkomend uitgangspunt bestaat erin om ongenode gasten buiten te houden. Vertrek je op vakantie, op weekend of ben je gewoon een avondje uit? Dan kan tuinverlichting de indruk wekken dat je toch thuis bent en eventuele dieven afschrikken. De strategische plaatsing van buitenverlichting is dus om diverse redenen heel nuttig.

Ledverlichting van in-lite, een goede keuze

Bij Bouwmaterialen Pauwels vind je een uitgebreid gamma van ledverlichting van in-lite. Wij kiezen bewust voor led omdat dit type van verlichting minder energie verbruikt en veel langer meegaat dan de klassieke spaarlampen. Die bevatten op de koop toe kwik en lood, die beide erg schadelijk zijn voor het milieu. Daarbij komt dat ledverlichting nu zo goed als altijd dimbaar is; led is dus de perfecte sfeermaker voor je tuin. Het assortiment bestaat uit wandlampen en hanglampen, inbouwspots en grondspots, staande buitenlampen in verschillende modellen, kleuren en uitvoeringen. Je vindt er buitenverlichting voor landelijke, minimalistische, natuurlijke en andere tuinen.

Benieuwd naar ons aanbod? Kom dan zeker eens langs in onze winkel!